Ekokumppanit.fi

Sukupolvelta toiselle

Ratkaisuja kestävän kehityksen haasteisiin

Kartta

Pyörän vuokraaminen

Ole yhteydessä vuokraajaan hyvissä ajoin ennen reissua.  Pirkanmaalta löytyvät vuokrauspalvelut:

Myös erikoisempia polkupyöriä, kuten esim. taakkapyörää saa vuokralle Tampereen polkupyöräilijät ry:ltä.

Paperikartta

Järvien reitit -paperikartan voit hakea Tampereen keskustasta Frenckell palvelupisteestä (ma-pe klo 9 – 16) osoitteesta Frenckellinaukio 2.

Visit Tampere -matkailuneuvonta

Visit Tampere on Tampereen seudun matkailun yleistietäjä, joilta saa matkailuneuvontaa, vinkkejä ja paljon muuta. Ota yhteys: Visit Tampere matkailuneuvonta, taikka kontaktoimalla: if.erepmattisiv@erepmattisiv, puh: 03 5656 6800

Turvallisuus

Reitti kulkee erityyppisillä tiepäällysteillä, ajoittain pyöräteitä ja hiekkateitä, pikiteitä tai ajotien reunassa. Kaikilla teillä liikkuessa on tärkeää muistaa yleinen turvallisuus ja huomioida tiepäällysteen kunto. Paikka paikoin syrjäisemmillä alueilla voi esiintyä tierikkoja tms. joten hätiköimätön aikataulu on aina valttia. Pääosin teiden kunto Järvien Reiteillä on kuitenkin hyvä.

Matkaile laivalla tai junalla

Hopealinja vie Pyhäjärven puolella pyöräilijöitä Lempäälään ja Visavuoreen (Valkeakoski). Jos taas haluat retkeillä Näsijärven puolella, höyrylaiva Tarjanteen kyydissä pääsee Tampereelle, Muroleeseen, Ruovedelle, Visuvedelle ja Virroille.

Tämän lisäksi Näsijärvellä risteilee myös laivat M/S Nottbeck ja MS Intti, joilla voit seilata mm. Ylöjärven Pimeensalmeen ja Tampereen Teiskoon.

Junan kyytiin voit nousta Parkanossa, Sastamalassa, Sastamalan Karkussa, Lempäälässä, Toijalassa, Nokialla, Tampereella, Mänttä-Vilppulassa (aseman nimi on pelkkä Vilppula).

Muistathan aina ostaa pyöräpaikan junaan, sekä laivavaraukset hyvissä ajoin. 

Mitä mukaan?

Normaalien päivävarusteiden, juomapullon, kypärän, navigointilaitteen (esim. kännykkä) ja ensiapupakkauksen lisäksi on hyvä muistaa ottaa mukaan ainakin alla olevan listan tarvikkeet.

Katso myös blogijuttu alta linkistä:

Alta löytyy myös lyhyt video (youtube) pyöräreissulle pakkaamiseen, josta voi poimia omat vinkkinsä.

Pääyhteistyökumppanit

Pääyhteistyö-kumppanit

s-pirkanmaa

Hae reissueväät reppuun Pyhäjärvireitin varrelta löytyvistä S-marketeista ja Saleista. Valikoimissa myös paikallisia tuotteita!

lahitapiola-pirkanmaa

Lähimatkallakin turvallisuus on tärkeintä. Varovasti siis tien päällä, kypärät päässä ja pahimman varalle matkavakuutukset LähiTapiolasta.

tampereen_vesi_logo_new

Tampereen suosituin hanatuote vuodesta 1898, tankkaa mukaan taatusti raikasta ja palauttavaa Tampereen vettä!

hopealinjat

Pyöräile laivaan! Mikä olisikaan upeampi tapa viettää kesää kuin yhdistää pyöräily ja vesimatkailu. Pyhä-Näsi pyöräreitistöt tarjoavat tähän mitä upeimman mahdollisuuden Pyhä- ja Näsijärven laineilla. Bike & Boat lippu ostetaan Hopealinjojen verkkokaukaupasta ja olet askeleen lähempänä kesää!

Muut yhteistyötahot

Pelago Bicycles

Pelago Bicycles tarjoaa reittitiimin ja Löytöretkeilijöiden työsuhdemenopelit. Pelagon monipuolisesta mallistosta reittitiimin käytössä ovat leppoisaan retkipyöräilyyn oivallisesti istuva Bristol sekä sporttisempaankin makuun menevä Sibbo.

Gofinland

Gofinlandista varaat helposti majoituksesi ja elämyksesi pyörälomallesi. Katso majapaikat reittien varrelta, lähde matkaan ja #koesuomi.

Lomalinja Oy

Lomalinja on Elberadwegille suuntautuneen testimatkamme virallinen matkanjärjestäjäkumppani ja mukana kehittämässä pyörämatkailutuotteita järvireiteille.

Moro-lehti

Mediayhteistyössä tärkein alueellinen kumppanimme on Aamulehden Moro-lehti, jonka kanssa toteutimme mm. Löytöretkeilijä-kampanjan ja siihen liittyneet arvonnat.