Ekokumppanit.fi

Sukupolvelta toiselle

Ratkaisuja kestävän kehityksen haasteisiin

Kartta

Bike & Boat

Pyöräile laivaan!

Pyörä- ja laivamatkailun yhdistäminen tekee seikkailustasi entistä elämyksellisemmän. Tarjolla on useita erilaisia reittimahdollisuuksia ja laivoja, joihin saat pyöräsi mukaan.

Hopealinjojen laivat Pyhäjärvellä ja Tarjanne-höyrylaiva Näsijärvellä tarjoavat useita reittimahdollisuuksia. Osta Bike & Boat -lippu ennakkoon nettikaupasta, tai Hopealinjojen Tampereen toimistosta Laukontori 10:stä. Lippu on ostettavissa mille tahansa reittimatkalle ja osavälille.

Kokeile myös uutta Näsijären laivapalvelu Oy:n Bike & Boat -palvelua Mustalahden satamasta Aitolahden Ensilään. Lähtöjä elokuun sunnuntaisin tasatunnein. Tämä soveltuu erinomaisesti kevyeksi päiväretkeksi vaikka koko perheelle.

Näsijärven aalloille Tarjanne-laivalla

Satamat:  Tampere – Murole – Ruovesi – Visuvesi – Virrat

bike-boat-mustalahti

Näsijärven puolella oleva kulttuurihistoriallisesti merkittävällä Runoilijan tien laivareitillä näet upeita järvinäkymiä ja vaikuttavia luonnonmaisemia, jotka ovat aikojen saatossa inspiroineet lukuisia Suomen kuuluisimpia taiteilijoita Runebergistä Akseli Gallen-Kallelaan.  S/s Tarjanne on maailman vanhin edelleen liikenteessä oleva pitkää reittiä kulkeva matkustajahöyrylaiva.

Katso aikataulut ja varaa matkasi

Tampere – Virrat
Keskiviikkoisin ja perjantaisin 5.6.-16.8.2024

Virrat – Tampere
Torstaisin ja lauantaisin 6.6.-17.8.2024

Oikeudet aikataulun muutoksiin pidetään, toteutuvat risteilyt saa tarkistettua tapahtumakalenterista/verkkokaupasta tai asiakaspalvelustamme.

Sähköposti: if.ajnilaepoh@ulevlapsakaisa
Puhelin: Hopealinjat +358 10 422 5600

Laukontorilta Pyhäjärveä pitkin Valkeakoskelle

Satamat:  Tampere – Lempäälä – Toijala – Visavuori

bike-boat-laukontori

Pyhäjärven puolen Hopealinjojen nimikkoreitti kulkee Tampereen ja Hämeenlinnan väliä Pyhäjärven ja Vanajaveden kauniissa maisemissa. Matkan varrella laiva pysähtyy Lempäälässä sekä Visavuoressa, jossa on mahdollista tutustua kuvanveistäjä Emil Wikströmin taiteilijakotiin sekä hänen lapsenlapsensa Kari Suomalaisen kuuluisaan pilapiirrostuotantoon.

Laiva lähtee Laukontorilta ja reitin varrella voit nähdä Pyynikin ja Pispalan komeat harjut, Sotkanvirran vaikuttavan kapeikon, nauttia leppoisasta matkasta ravintolan antimia nautiskellen tai vain levätä pöyrämatkan keskellä.

Katso aikataulut ja varaa matkasi

Tampere – Visavuori – Hämeenlinna
Maanantaisin 24.6.-5.8.2024

Hämeenlinna – Visavuori – Tampere
Tiistaisin 25.6.-6.8.2024

Oikeudet aikataulun muutoksiin pidetään, toteutuvat risteilyt saa tarkistettua tapahtumakalenterista/verkkokaupasta tai asiakaspalvelustamme.

Sähköposti: if.ajnilaepoh@ulevlapsakaisa
Puhelin: Hopealinjat +358 10 422 5600

Elokuun kaikkina sunnuntaina tarjolla Bike & Boat -reissuja Tampereen Mustalahden ja Aitolahden välillä!

Satamat:  Mustalahti – Aitolahti

bike-boat-hop-risteylyt1

Näsijärven laivapalvelu Oy operoi lauttatyyliin elokuun sunnuntait välillä Tampere Mustalahti – Tampere Aitolahti. Lähdöt ovat tasatunnein niin, että laiva lähtee klo 10, 12 ja 14 Mustalahdesta, sekä klo 11, 13 ja 15 Aitolahdesta. Yhdensuuntainen laivamatka kestää n. 50 minuuttia. Polkupyöriä laivaan mahtuu 25 kpl, joten ostathan lippusi etukäteen ja varmista paikkasi!

Tsekkaa lisätiedot ja varaa lippusi viereisestä napista!

Katso aikataulut ja varaa oma reissusi

Mustalahti – Aitolahti – Mustalahti
Risteilyt ovat tarjolla joka sunnuntai 6.8.-27.8.2023 välisenä aikana.

Bike & Rail

Ota pyörä mukaan ja hyppää junaan!

Polkupyörä kulkee kätevästi mukana lähes kaikissa kotimaan kauko- ja lähijunissa. InterCity-junassa polkupyörälle tulee varata oma paikka etukäteen. Lähijunissa polkupyöriä saa kuljettaa niille varatuilla alueilla maksutta. Pendolino-junissa ei ole pyöräpaikkoja.

Järvien reiteiltä löydät lukuisia vaihtoehtoja juna-pyörämatkasi kohteiksi. Tsekkaa asemat alta sekä oheiselta kartalta ja suunnittele seikkailusi!

Asemat

 • Tampere
 • Tesoma
 • Nokia
 • Karkku
 • Vammala
 • Parkano
 • Lempäälä
 • Toijala
 • Juupajoki
 • Vilppula
 • Orivesi

Lisäksi kesäkaudella 2023 testataan uudenlaista Bike & Rail –palvelua yhdessä Visit Tampereen, Serlachius-museoiden, Mänttä-Vilppulan ja Donkey Republicin kaupunkipyöriä tarjoavan KaaKaun kanssa. Kokeilun ideana on testata miten kaupunkipyörät soveltuvat matkailupyöriksi ja junayhteyksien jatkoksi. Varaa pyöräsi siis etukäteen Donkey Republicin sovelluksen avulla, hyppää junaan Tampereella ja ota pyörä käyttöösi Vilppulan asemalla. Sen jälkeen olet valmis polkaisemaan kohti Serlachius-museoita sekä muita Mänttä-Vilppulan ja Järvien reittien elämyksiä.